Amstelveen Lancering Back on Track

Gemeente en ondernemersverenigingen presenteren Back on Track!

Op vrijdag 19 november, de landelijke Dag van de Ondernemer, waarop ondernemers in heel Nederland in het zonnetje gezet worden om ze te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen, lanceert de gemeente Amstelveen het project Back on Track. Een programma voor alle Amstelveense ondernemers!

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Zeker dit jaar hadden we graag weer fysiek de Amstelveense Dag van de Ondernemer gevierd. Bedrijven zijn plekken waar mensen elkaar ontmoeten, leren samenwerken, elkaars zorgen delen en begrip voor elkaar krijgen. Daarnaast leveren ondernemers natuurlijk een belangrijke economische bijdrage aan de samenleving. In coronatijd is nog eens extra zichtbaar geworden hoe groot de maatschappelijke waarde is van ondernemers! Alle reden dus om hen te bedanken voor hun durf, inzet en doorzettingsvermogen in het afgelopen jaar. Helaas kan dat dit jaar weer niet met een fysieke feestelijke bijeenkomst, maar we hebben wel een mooi alternatief, we lanceren op deze dag het Back on Track programma: MKB-ondernemers kunnen een jaar lang trainingen, netwerk- en coachingstrajecten volgen met de focus op het herstel van hun bedrijf. We richten ons dus, ondanks alles, op de toekomst zodat we over een jaar kunnen zeggen: we zijn weer Back on Track!”

De gemeente pakt het project samen op met de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland (KHN) en de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD). Namens de ondernemersverenigingen vult OA-directeur Darshan Sloot aan: ”Door de nieuwe Coronamaatregelen voelt een feestelijke Dag van de Ondernemer niet zo passend op dit moment. Maar daarmee houdt onze steun niet op. Wij gaan door! We zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van ondernemers. En dat willen wij laten zien en voelen. Door ze iets positiefs en leerzaams mee te geven in deze tijd. Daarom starten we deze maand nog met ‘Back on Track’. Eerst was het plan om pas in januari 2022 van start te gaan met het programma. In oktober hebben we dit plan ingediend bij de gemeente Amstelveen. En het College van B&W heeft kort daarop besloten om dit plan te financieren vanuit het lokale Corona Noodfonds. Hoe geweldig is dat! Zo snel! Naast al de andere gemeentelijke regelingen die er al voor ondernemers zijn.”

Programma
Vanaf 29 november gaan we van start met het programma. Uit een enquête van de Denktank (OA, VAD, KHN) onder het lokale bedrijfsleven bleek er vooral behoefte te zijn aan ondersteuning op het gebied van marketing en sales, hulp bij het vinden van personeel, netwerken / samenwerken met andere ondernemers, social media marketing, communicatie, omzet acceleratie / hoe krijg ik mijn omzet weer op niveau, adverteren en vergroten vindbaarheid op Google.

Op 29 november is de eerste (digitale) bijeenkomst: de gemeente organiseert dan een informatiebijeenkomst over het Lokale Stimuleringsfonds. Ondernemers krijgen uitleg over de randvoorwaarden en eisen en kunnen tijdens deze sessie hun vragen kwijt.

Meer informatie en aanmelden.
Voor meer informatie over Back on Track en een overzicht van de trainingen, inspiratiesessies en bijeenkomsten en het aanmelden hiervoor gaat u naar www.oa-amstelveen.nl/backontrack. Heeft u vragen over Back on Track in Amstelveen of heeft u interesse om als Amstelveense trainer of coach een sessie te begeleiden? Neem dan contact met ons op via ondernemersloket@amstelveen.nl.

Deel deze pagina