Online bijeenkomst ondernemersnetwerk OC-G Gorinchem, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Dag van de Ondernemer wordt dit jaar online gevierd, en dat kan prima, zegt organisator Ab
Hoe breng je ondernemers bij elkaar tijdens de Dag van de Ondernemer nu de coronacrisis overal een streep door zet? ,,Via het internet. We zijn inmiddels gewend om elkaar via een beeldscherm te ontmoeten, dus moet het ook lukken om vrijdag 20 november dit feestje zo te vieren’’, zegt bedrijfsadviseur Ab Groothedde. zie link

Groothedde is een van de drijvende krachten binnen het ondernemersnetwerk OC-G Gorinchem, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Tot de uitbraak van de pandemie waren er maandelijkse bijeenkomsten bij een bedrijf dat als gastheer optrad. ,,Dat waren ontmoetingen in een ontspannen sfeer waarbij de gastbedrijven zichzelf kort presenteerden. Daarna was vooral bijpraten en dat laatste is wel een stuk minder geworden nu we elkaar alleen online zien’’, zegt Groothedde.

In de ogen
Toch is er volgens hem niets mis met die online-ontmoetingen. ,,Natuurlijk was het voor veel mensen wennen. Maar inmiddels is iedereen gewend. Een voordeel van die online-ontmoetingen is dat je eerder to-the-point komt én je kijkt mensen in de ogen die je nog niet zo goed kent. Bij persoonlijk contact zie je dat mensen doorgaans bekenden opzoeken.’’

De Dag van de Ondernemer opent in de ochtend met een presentatie van Vincent Snels van het Kenniscentrum Markt en Overheid. In de middag is er een live-uitzending waarbij drie gastsprekers op locatie worden ondervraagd door een panelleider. Peter Sietsema van het gelijknamig videoproductiebedrijf uit Gorinchem gaat Groothedde daarbij helpen. Via een live-chat kunnen ondernemers ook hun vragen stellen.

Passie
,,Zij kunnen zich ook zelf presenteren via een kort filmpje dat ze zelf maken. Die kunnen dat de komende week nog insturen. Ik heb geen idee hoeveel mensen zullen meedoen aan deze dag, maar aantallen vind ik niet zo belangrijk. Het gaat om de passie van de mensen die meedoen. Iedereen is dan ook welkom, of je nu verbonden bent aan een netwerk of niet’’, aldus Groothedde.

Deel deze pagina