Gemeente Hoogeveen Webinar Impact Ondernemen


Gemeente Hoogeveen Webinar Impact Ondernemen

Tijdens de landelijke Impact Days op 19, 20 en 21 november staat heel Nederland stil bij impact  ondernemerschap. Ook in de Dutch TechZone regio (gemeenten Hardenberg, Hoogeveen, Coevorden en  Emmen) opent een aantal bedrijven digitaal hun deuren. Om kennis te maken met impact ondernemen in de regio delen zij een video over hun bedrijf. Daarnaast is er op 20 november tussen 10.00 en 11.30 uur een webinar over het zichtbaar maken van impact.

Steeds vaker zien we dat bedrijven niet alleen winst willen maken, maar ook maatschappelijk het verschil  willen maken en bijdragen aan een duurzame en eerlijke wereld. Zij willen maatschappelijk het verschil maken.  Dit doen zij door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan te bieden of door  grondstoffen te hergebruiken en daar mooie nieuwe producten van te maken. Toch is deze positieve impact  van bedrijven nog niet voor iedereen zichtbaar. Een aantal impactondernemers uit de regio vertellen daarom tijdens de Impact Days in een video op social media hoe zij impact maken. Het gaat om de volgende ondernemers: Emmens Bakkie Koffie, Sommer Schilderwerken, VolkerWessels, VepaxDrentea, TastyBasics,  Vriend BV, P31, AC De Branderij, Dijkhuis Bouwteam van Waarde en Wavin. De vier gemeenten en Dutch  TechZone delen de video’s op social media. Daarnaast staan de video’s op de website www.theimpactdays.nl/dutch-techzone.

 

Webinar Impact Ondernemen: ontdek, vier en versnel!

Vrijdag 20 november tussen 10.00 en 11.30 uur is er een webinar over impact ondernemen. Deelnemers horen over inspirerende initiatieven uit de regio en krijgen concrete handreikingen om (nog meer) aan de slag te gaan met impact ondernemen. Jan Willem Wennekes van Impact Noord verzorgt een korte inleiding op het thema  impact ondernemen. Taeke Tuinstra deelt wat NHL Stenden ontdekte in het onderzoek Vitale Economie.  Ondernemers uit de regio geven een inkijkje in hun bedrijf: hun missie, hun drijfveren en hoe zij daar vorm aan geven.

Tijdens het webinar zit een divers panel van ondernemers, overheid en onderwijs klaar. Digitaal schuiven aan: Janwillem de Kam VepaxDrentea), Ruben Haak (Emmens Bakkie Koffie), Arnold Bos (TastyBasics), Eberhard  Dijkhuis (Dijkhuis), Jan Willem Wennekes (Impact Noord), Matthias Olthaar (NHL Stenden), Floortje van Aken  (IkBenDrentsOndernemer) en Guido Rink (wethouder Economie gemeente Emmen). Aanmelden voor dit  webinar is mogelijk via www.theimpactdays.nl/dutch-techzone.

Samenwerking webinar

Het webinar is een initiatief van de gemeenten uit de Dutch TechZone (Emmen, Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen) en wordt georganiseerd in samenwerking met IBDO, NHL Stenden, Growing Emmen, Greendrinks Zuidoost-Drenthe, Impact Noord en The Impact Days.

 

Deel deze pagina