Dag van de Ondernemer: Wilma zet jonge ondernemer en kunstenares Nienke in het zonnetje

Deel deze pagina

Op 18 november 2022 is het de Dag van de Ondernemer. MKB-Nederland wil de aandacht vergroten voor het belang van ondernemers voor Nederland, en vindt dat zij respect verdienen voor hun inzet. Daarom vieren we op deze dag het ondernemerschap én bedanken we ondernemers voor hun durf én doorzettingsvermogen.

MKB-Nederland riep Nederlanders op om hun persoonlijke verhalen over bijzondere ondernemers te delen. En vroeg ze welke ondernemer voor hen hét verschil maakt. In dit artikel complimenteert Wilma Veerman jonge ondernemer én kunstenares Nienke van Zutphen van schilder- en tekenzaak Just in Paint, voor haar moed en lef. Wat maakt Nienke tot een bijzondere ondernemer? En hoe reageert zij op deze blijk van waardering?

Samen intuïtief schilderen
Wilma (61) kent Nienke (35) via een persoonlijk ontwikkelingstraject waar ze twee jaar geleden beiden aan hebben deelgenomen. Via de Facebookgroep van dit traject hielden de twee contact. Wilma: ‘Nienke gaf aan dat ze meer vanuit haar intuïtie wilde leren schilderen. Ik opperde om dat samen te gaan doen, via Zoom. Zij woont in Rosmalen en ik in Hilversum, dus de digitale route maakte het heel makkelijk. Ik schrok een beetje van mijn eigen impulsieve idee. Nienke kan namelijk echt heel goed schilderen en tekenen, ze beheerst de techniek uitstekend. Ik doe het puur vanuit mijn intuïtie en heb die technieken juist niet. Maar daardoor vulden we elkaar juist goed aan.’

Een echte vakvrouw
Door het schilderen samen op te pakken, leren Wilma en Nienke elkaar steeds beter kennen. Wilma bewondert Nienke als jonge ondernemer. ‘Nienke startte haar eigen onderneming al op 25-jarige leeftijd. Ze heeft echt haar hart gevolgd toen ze deze stap maakte, dat ik vind ik echt bewonderingswaardig,’ zegt Wilma.

Ook waardeert Wilma Nienke’s creativiteit: ‘Niet alleen heeft ze veel eigen ideeën, ze kan ook goed meedenken voor haar opdrachtgevers. Zowel voor ondernemers, als voor particulieren. Ze weet meteen de sfeer te vangen die haar opdrachtgevers voor ogen hebben. En dat zet ze treffend om in beeld. Daarbij behoudt ze haar eigenheid in haar schilder- en tekenkunst. Of ze nu een sfeerportret, een bedrijfslogo, een kinderkamer in junglestijl óf juist heel gestileerd maakt, het is elke keer een totaal ander beeld. Maar ook dan zie je dat de beelden allemaal van haar hand zijn, gekenmerkt door haar eigen stijl. Dat is haar kracht en maakt Nienke een echte vakvrouw,’ aldus Wilma.

Moed en lef van een leeuw
Niet alleen blinkt Nienke uit in haar schilderkunst, volgens Wilma heeft ze ook de moed en het lef van een leeuw. Want je eigen onderneming starten als je 25 bent, is niet niks. Wilma: ‘Daar moet je toch wel een aantal angsten voor overwinnen. Bijvoorbeeld financieel gezien, die last moet je zelf kunnen dragen. En ook de onzekerheden die ondernemen met zich meebrengt, je bent op jezelf aangewezen. Ik vind het mooi en knap dat ze daarin heel eerlijk naar zichzelf toe is. Als iets voor haar wel of niet klopt, durft ze daar ook naar te handelen. Daar is lef en moed voor nodig, ik hoop dat ze dat altijd vast zal houden.’

Nienke’s andere passie is werken in de zorg, waar ze zich inzet voor kwetsbare ouderen. Wilma: ‘Het mooie aan Nienke vind ik dat ze alles altijd doet vanuit haar hart. Altijd wanneer ze met iets bezig is, gaat ze daar 100% voor. Ze doet niks half. Haar inzet voor anderen, is ook weer iets dat haar typeert.’

Reactie Nienke
We zochten Nienke op en vroegen naar haar reactie op deze blijk van waardering. Nienke: ‘Als ik dit allemaal hoor, word ik er gewoon een beetje stil van. Het ontroert me. Ik vind het heel bijzonder en hartverwarmend. Als iemand met zulke mooie woorden over mij spreekt, geeft me dat de bevestiging dat ik mensen weet te raken met mijn werk. En dat is precies waar ik het voor doe!’

Wil je een ondernemer in het zonnetje zetten? Stuur een gratis kaartje per post!