Ondernemersverhalen

Ondernemend Nederland is ontzettend divers. Nederland heeft ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Hoog tijd om het gesprek aan te gaan met ambitieuze ondernemers. En om het nog leuker te maken hebben we ondernemers met elkaar aan tafel gezet om te praten over hun ondernemerschap. Je kunt de interviews beluisteren in onze podcasts of lees hun verhalen online!

Ondernemerskracht – Coen, Reactief Buitensport

We vieren de kracht van ondernemerschap met een ode aan ondernemer Coen. Sinds een aantal jaren is hij de nieuwe drijfveer achter Reactief Buitensport op het eiland Schiermonnikoog. Dit doet hij met ontzettend veel energie en passie!

Reactief Buitensport verzorgt avontuurlijke activiteiten voor jong en oud op het activiteitenstrand van Schier. Door buitensport te stimuleren blijft het eiland levendig en aantrekkelijk voor jongeren, iets waar Coen al jaren een ontzettend waardevolle bijdrage aan levert. Dit doet hij ook nog eens samen met collega-ondernemers van dit prachtige Waddeneiland.

Dank je wel, Coen, en alle ondernemers in Nederland die bijdragen aan de leefbaarheid in onze steden en dorpen! Ontdek de hartverwarmende verhalen van de mensen om hem heen.

Op vrijdag 17 november is het zover: de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop wij alle ondernemers in Nederland in het zonnetje zetten. Wie is jouw favoriete ondernemer en wil je graag verrassen als blijk van waardering? Bekijk onze tips en inspiratie óf verstuur een gratis kaartje!

Ondernemerskracht – Lisette, Stinis Lifting Equipment.

De kracht van ondernemerschap: vandaag een ode aan ondernemer Lisette! Zij staat samen met haar zussen aan het roer van familiebedrijf Stinis Lifting Equipment in Krimpen aan de Lek.

Stinis is een wereldwijde speler die zich richt op het ontwerpen, produceren en onderhoudenvan hoogwaardige hijs- en hefwerktuigen voor containers. Wat het bedrijf Stinis en ondernemer Lisette echt onderscheidt, is niet alleen het vakmanschap, maar ook de toewijding aan het inspireren en opleiden van onze jongeren.

Lisette en haar team organiseren een breed scala aan activiteiten om jongeren te enthousiasmeren voor de techniekbranche. Ze openen deuren en laten de jeugd ontdekken hoe leuk het werken in de techniek kan zijn.

Dank je wel, Lisette, en dank aan alle ondernemers in Nederland die jongeren inspireren, begeleiden en opleiden. Jullie zijn niet alleen bouwers van bedrijven, maar ook van dromen.
Ontdek de inspirerende en warme verhalen van de mensen om haar heen.

De Dag van de Ondernemer is dit jaar op vrijdag 17 november. Op deze dag zetten wij massaal ondernemers in het zonnetje. Weet jij al hoe je jouw favoriete ondernemer(s) gaat verrassen? Bekijk onze tips en inspiratie óf verstuur een gratis kaartje!

Ondernemerskracht – Hakan, Kafe Kaft.

We zetten vandaag Hakan in de spotlights! Een ondernemer die met zijn vader de drijvende kracht is achter Kafe Kaft. Het lunchroom is gevestigd in de lokale bibliotheek in Alkmaar, een unieke plek! Zij hebben niet alleen een plek gecreëerd waar verse zelf gebrande koffie wordt geschonken en heerlijke lunches worden bereid, maar ook een warme gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt.

Hakan is een inspirerende ondernemer, mede door zijn overtuiging dat lokale gemeenschappen en kleine bedrijven een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Hij is niet zomaar een ondernemer. Hij droomt niet alleen, hij maakt die dromen ook waar. Met zijn toewijding, gastvrijheid en liefde voor zijn gasten heeft hij niet alleen Kafe Kaft tot een succes gemaakt, maar ook de harten van Alkmaar veroverd. Ben jij in de buurt van Alkmaar? Kom een goede kop koffie halen bij Hakan!

Vrijdag 17 november vindt de Dag van de Ondernemer plaats waarop wij massaal ondernemers in het zonnetje zetten. Welke ondernemer ga jij in het zonnetje zetten? Bekijk onze tips en inspiratie óf verstuur een gratis kaart naar jouw favoriete ondernemer!

Guido Rink en Dénis Assen: “Noaberschap” helpt
ondernemers door de crisis

Guido Rink, wethouder van de Gemeente Emmen, en Dènis Assen, eigenaar van ondernemersbroedplaats Growing Emmengaan in gesprek over regionaal ondernemen, het effect van de corona crisis op ondernemerschap en de kracht van netwerken. Lees hier het hele interview:

Duo interview Guido en Dènis

Of beluister de podcast!

 

Herold Velema en Rowan Reiding over ondernemen: vrijheid geven én vrijheid nemen

In ons tweede duo interview gaan ambitieuze ondernemers Herold Velema, eigenaar computercenter en online inspirator en influencer Rowan Reiding met elkaar in gesprek. Het gesprek gaat over online ondernemen en de uitdagingen daarvan. Wat hen bindt? Passie voor het vak! Lees de highlights uit het interview:

Duo interview Herold en Rowan

Of beluister de podcast!

 

Marc Gelissen en Nienke Verkerk over maatschappelijke impact maken als ondernemer

In ons derde duo interview gaan ondernemer Marc Gelissen en coördinator van Stichting Present Nienke Verkerk in
gesprek over de combinatie van ondernemen en vrijwilligerswerk. Ze gaan in gesprek over de combinatie van ondernemerschap en vrijwilligerswerk: hetgeen hen al jaren verbindt. Lees hier de highlights uit het interview!  

Of beluister de hele podcast!

Deel deze pagina