Koningin Máxima

Deel deze pagina

Koningin Máxima was vrijdag 18 november aanwezig bij de presentatie van het Jaarbericht 2016, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. De presentatie vond plaats in Voorschoten op de ‘Dag van de Ondernemer’. Koningin Máxima was aanwezig in haar hoedanigheid van lid van het Comité.

In het jaarbericht zijn nieuwe cijfers van het CBS over het midden- en kleinbedrijf opgenomen, het verhaal achter deze cijfers en de ontwikkelingen binnen het MKB. Ook geeft het jaarbericht inzicht in de uitdagingen waar ondernemers voor staan. Het centrale thema is de vraag wat er nodig is om een succesvolle ondernemer te worden en te blijven in een omgeving die snel verandert. Het jaarbericht vloeit voort uit het in 2015 gelanceerde initiatief van het Comité, de ‘Staat van het MKB’. Doel is om op structurele basis inzicht te krijgen in de stand van zaken van het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

Het jaarbericht werd gepresenteerd door de voorzitter van het Comité, de heer H. Goddijn, en aansluitend aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken. Dit vond plaats bij slagerij Van Eijk in Voorschoten. Het familiebedrijf kenmerkt zich door vernieuwend ondernemerschap en laat zien hoe zij de afgelopen jaren heeft ingespeeld op veranderingen in de markt. Door te moderniseren is het bedrijf er in geslaagd om naast het vaste klantenbestand ook nieuwe klanten aan te trekken. Hiermee onderstrepen zij de boodschap uit het jaarbericht in de praktijk.

De ‘Dag van de Ondernemer’ is een initiatief van MKB-Nederland. Deze dag is bedoeld om het ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en inzet. MKB-Nederland roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot Dag van de Ondernemer. Eigenaresse van de slagerij, Carla van Eijk, is een van de ambassadeurs van de Dag van de Ondernemer.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is ingesteld door de minister van Economische Zaken. Het Comité zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf, met als focus het kleinbedrijf in Nederland, te versterken. Zij doet dit door haar kennis, ervaring en netwerken in te zetten. Een van de prioriteiten van het Comité is het inzichtelijk maken van de stand van zaken van het MKB en de uitdagingen waar het voor staat.

www.staatvanhetmkb.nl