Dag van de Ondernemer. Waarom en hoe?

Deel deze pagina

Er bestaat voor alles en iedereen een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaressedag, Moederdag. Maar er was nog geen ‘Dag van de Ondernemer’. En dit terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. 

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’.
In 2024 vieren we de Dag van de Ondernemer op vrijdag 15 november! 

De Dag van de Ondernemer vindt sinds 2016 plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. MKB-Nederland slaat op deze vrijdag de handen ineen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, de initiatiefnemer van de Vlaamse ‘Dag van de Ondernemer’.

Samen maken we deze dag groot

De Dag van de Ondernemer is voor alle ondernemers. Samen maken we deze dag groot. MKB-Nederland vraagt haar netwerk van brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, Eerste en Tweede Kamerleden, Europarlementariërs, bewindspersonen, kennispartners en nog vele anderen om op vrijdag 17 november de ondernemer in het zonnetje te zetten.

Ook meedoen?

Ondersteunt u de Dag van de Ondernemer met een actie of activiteit? Neem contact met ons op.

Word partner

Wil jouw organisatie bijdragen aan ons doel om álle ondernemers van Nederland extra in het zonnetje te zetten, en ze de waardering te geven die ze verdienen? Help ons om de Dag nog grootser te maken en word partner.

Neem contact met ons op om alle partnership opties te bespreken; Jesse Schreurs schreurs@vnoncw-mkb.nl 06 – 868 91 244.